Licenţe Educaţionale

Avantajele unei licenţe educaţionale pentru produse Microsoft

Care e diferenţa între licenţe Microsoft obişnuite şi licenţe educaţionale? Aceste programe sunt create cu scopul de a oferi instituţiilor de învăţământ genul de facilitate de care acestea au nevoie.

Lucrând pe un calculator ce rulează cu o licenţă educaţională profesorii au posibilitatea de a interacţiona, colabora şi învăţa alături de elevi şi studenţi.

În funcţie de necesităţi puteţi să optaţi între două tipuri de licenţe educaţionale: de tip Subscription sau Perpetual. Să le luăm pe rând.

Licenţe educaţionale Subscription

Acestea sunt recomandate instituţiilor care necesită acces rapid la cea mai nouă tehnologie. Puteţi să folosiţi Subscription dacă doriţi să obţineţi un echilibru între calitate şi costuri de achiziţie.

Puteţi să folosiţi licenţa Subscription pentru o perioadă de timp predeterminată, să zicem un an; de fapt, Subscription înseamnă „abonament”, indicând din start faptul că licenţa are un termen de valabilitate prestabilit. Odată cu licenţa Subscription veţi primi şi acoperire pentru Software Assurance.

Licenţe educaţionale Perpetual

Aşa cum sugerează şi numele acestei licenţe, ea  vă oferă posibilitatea de a păstra drepturile asupra softwareului odată ce termenul de licenţiere a expirat.

Acest tip de licenţă este potrivit pentru instituţiile care doresc să deţină drepturi complete asupra licenţei.

Cine poate să achiziţioneze licenţe educaţionale?

Puteţi să cumpăraţi o astfel de licenţă în numele unei instituţii educaţionale (şcoală publică, universitate), al unui birou administrativ, al unei biblioteci publice ori al unui muzeu.

De asemenea, puteţi să achiziţionaţi licenţa în funcţie de numărul de computere de care dispune instituţia/organizaţia după cum urmează: de la 2-249 computere, pentru mai mult de 250 computere, sau în funcţie de numărul de persoane care folosesc computerele (echivalentul a 5 persoane, sau a 1000 de persoane).

Atenţie! Aceste licenţe educaţionale nu sunt valabile pentru organizaţiile nonprofit, care beneficiază de alte pachete de licenţiere.