Ce este Microsoft Lync Server?

Lync

Aveţi nevoie de Microsoft Lync Server atunci când doriţi să creaţi o platformă internă pentru comunicare în cadrul unei companii. Lync Server oferă infrastructura necesară integrării canalelor de comunicare comune, cum ar fi IM, email, conferinţe web, VoIP sau transferul de date.

Utilizând Microsoft Lync Server puteţi să beneficiaţi de facilităţi cum ar fi funcţionalitatea unui număr mare de dispozitive şi platforme de comunicare. Puteţi de asemenea să folosiţi mesageria instant şi să luaţi parte la şedinţe ori întâlniri Lync de pe un device care rulează cu Windows, Android sau iOS.

Dacă sunteţi utilizator Mac puteţi să beneficiaţi de Microsoft Lync Server mulţumită pachetului Microsoft Lync for Mac. Cele două tipuri de servere sun bazate pe tehnologia folosită de Windows Messenger; în trecut aceasta era folosită cu Microsoft Exchange Server, însă spre deosebire de strămoşul Messenger, Microsoft Lync Server a fost creat cu scopul de a fi folosit într-un domeniu exclusiv corporatist.

Principalele caracteristici Lync sunt:

-          Mesagerie instantă
-          Videoconferinţă în calitate HD
-          VoIP, sau Voice over IP (o tehnologie care face posibilă comunicarea orală prin intermediul internetului, aşa numitele „conferinţe web”)
-          Posibilitatea de a accesa din browserul computerului aplicaţii desktop, videouri in format HD sau prezentări PowerPoint
-          Transferul de fişiere
-          Opţiunea de desktop sharing

Primul software de tip Microsoft Lync Server a fost lansat în 2003, iar de atunci softwareul a apărut în mai multe versiuni. Cea mai recentă versiune a fost lansată în 2012 dar se numeşte Lync Server 2013.

Un alt avantaj îl reprezintă integrarea sistemului cu alte software-uri Microsoft: Microsoft Outlook şi Microsoft Office prin salvarea informaţiei pe un server Microsoft Exchange.

Probabil cea mai bună parte a Microsoft Lync Server este faptul că permite comunicarea atât în cadrul unei singure organizaţii cât şi între organizaţii multiple.

Tags:  ,