Date generale despre Windows 8

windows-8-logo-blue-2012

Ştiai că proiectul de dezvoltare a noului Windows 8 a început, de fapt, înainte de lansarea predecesorului său, Windows 7? În plus, a fost pre-lansat de trei ori înainte de a se da acordul pentru comercializarea sa. Windows 8 a primit verde pentru manufacturare în 2012, deşi proiectul începuse încă din 2009.

Windows 8 este cu totul diferit faţă de ediţiile precedente ale Windows. Se observă acest lucru încă de la ecranul de start. Întreg sistemul de operare Windows 8 se bazează pe un trend care este în creştere de  câţiva ani: tehnologia mobilă. Windows 8 a fost conceput pentru a se preta utilizării pe tablete, smratphone-uri şi în general device-uri care au touch screen.

Windows 8 lansează astfel compania pe o piaţă cu totul nouă, o piaţă unde principalii competitori sunt iOS şi sistemul de operare Android. Da, e vorba de sistemele de operare pentru telefoanele inteligente. Prin achiziţia Nokia, Windows a avut şi un motiv în plus pentru a dezvolta un astfel sistem de operare.

Dar Windows 8 nu a fost lansat singur, el fiind completat de o suită de alte programe: Windows Store (un magazin online de unde ai posibilitatea de a achiziţiona software nou) şi o platformă nouă pentru dezvoltarea de aplicaţii care se bazează în special pe un input touchscreen.

Windows 8 pentru acasă şi Windows 8 corporate

Windows 8 funcţionează atât pe calculatoarele tradiţionale cât şi pe laptopuri, tablete, şi smartphone-uri. Licenţe pentru Windows 8 pot fi achiziţionate din majoritatea magazinelor care oferă produse IT.

Este disponibil atât pentru licenţierea computerelor de acasă cât şi pentru licenţierea computerelor din cadrul companiilor.

Windows 8 a fost upgradat, versiunea nouă numindu-se Windows 8.1, care este oferit în licenţă corporate de tip GGWA (Get Genuine Windows Agreement). Această licenţă este recomandată pentru companiile care au mai mult de 5 calculatoare în operare, calculatoare care până acum au rulat cu o licenţă falsă sau au fost licenţiate greşit.