Legalizarea pentru Windows: beneficii

Legalizarea pentru Windows

Ce înseamnă să ai Windows original pentru firmă?

Pe scurt, orice companie din ţară sau din străinătate a cărei reţea de calculatoare funcţionează cu sistem de operare Windows, trebuie să deţină o licenţă originală.

Legalizarea pentru Windows are multiple beneficii care pot să afecteze în mod direct competitivitatea unei companii, credibilitatea acesteia, precum şi calitatea serviciilor pe care o companie le oferă clienţilor săi.

Atunci când instalaţi Windows original există două posibilităţi: fie doriţi să îl instalaţi pe un calculator nou, fie doriţi să îl instalaţi pe un calculator care a rulat până acum cu o licenţă nevalidă. A doua situaţie este procesul numit legalizarea pentru Windows. Această legalizare mai este cunoscută şi sub numele de „licenţiere” şi se referă la procesul de instalare a unui sistem de operare Windows original pe un calculator care a rulat cu Windows nevalid.

Principalele beneficii care apar de pe urma legalizării pentru Windows sunt:

  • Aveţi siguranţa unui produs original, care oferă protecţie împotriva viruşilor ori a programelor-spion.
  • Aveţi acces direct la cele mai recente updateuri.
  • Evitaţi riscul de a fi amendat in cazul unei verificări de rutină din partea autorităţilor responsabile.

De asemenea, dacă în cadrul firmei deţineţi minim 5 calculatoare, aveţi posibilitatea de a alege o licenţă de tip GGWA (Get Genuine Windows Agreement). Astfel, legalizarea pentru Windows se  face prin licenţiere de volum şi vă permite accesul la versiuni viitoare ale sistemului de operare. Însă pentru a putea beneficia de acces la versiunile mai noi trebuie să aveţi Software Assurance.

În cazul unui control al organelor autorizate vi se va cere să prezentaţi dovezile de plată a facturilor, dovada confimării electronice  precum şi contractul pentru licenţe. Legalizarea pentru Windows cu licenţe GGWA nu include Certificat de Autenticitate, care se oferă numai in cazul software-ului de tip OEM (sistem de operare preinstalat).

 Cele mai multe aplicații: