Licenţele Comerciale

Licenţele Comerciale OEM şi GGK Pentru Sisteme de Operare Microsoft

În momentul în care îţi deschizi o companie, vei vrea ca toate actele să fie în regulă, inclusiv licenţele comerciale pentru produsele Microsoft.

În funcţie de scopul pentru care achiziţionaţi licenţa, aceasta este de două feluri: OEM sau GGK.

Licenţele comerciale OEM

Aveţi nevoie de licenţă OEM dacă comercializaţi sau asamblaţi calculatoare; OEM este un acronim pentru Original Equipment Manufacturer.

Această licenţă poate fi instalată exclusiv pe calculatoare noi. Trebuie să cumpăraţi această licenţă deodată cu calculatorul, iar cele două produse trebuie să fie trecute pe aceeaşi factură pentru ca licenţa să fie validă.

Puteţi să folosiţi o licenţă OEM pe un singur calculator, iar odată instalată ea nu poate fi mutată.

Licenţele comerciale GGK

GGK vine de la Get Genuine Kit, fiind un tip de licenţă care se instalează pe calculatoarele deja existente într-o firmă.

Aveţi astfel posibilitatea de a legaliza un calculator care până acum a rulat cu o licenţă nevalidă. GGK nu legalizează calculatoare noi.

Aveţi posibilitatea de a alege între 2 versiuni: pentru platformă de 32 bit sau 64 bit.

Licenţele comerciale GGK nu pot fi folosite pentru a legaliza mai mult de 5 calculatoare, acesta fiind numărul maxim admis. Dacă doriţi să legalizaţi mai multe calculatoare va trebui să achiziţionaţi mai multe licenţe.

Procesul de instalare

Procesul de instalare este simplu şi nu pune probleme; puteţi să începeţi configurarea calculatorului cu imediat, cu ajutorul CD-urilor de instalare.

În funcţie de tipul sistemului de operare (Microsoft Windows 7, 8, 8.1, sau Server) va trebui să urmăriţi paşii de instalare corespunzători. Dacă nu sunteţi familiarizat cu aceste practici este indicat să cereţi ajutorul persoanelor specializate.

Licenţele comerciale vă permit să folosiţi calculatoarele existente în firmă în mod legal. Se găsesc spre vânzare în mai toate magazinele de profil din ţară, însă nu este recomandat să le achiziţionaţi de la un furnizor necunoscut.