Windows 8 – Ce Aduce El Nou Pe Piaţa Software?

Windows 8

Da, Windows 8 a fost lansat de ceva vreme. De fapt, cei de la Microsoft i-au făcut şi un upgrade de când l-au scos pe piaţă.

Acum că lumea s-a obişnuit cu el şi o variantă îmbunătăţită e deja comercializată, e momentul oportun pentru a face o analiză în retrospectivă. Iată, aşadar, care sunt trendurile (cu potenţial de viitor strălucit) introduse de Microsoft:

1. Aspectul vizual

Atunci când Windows a lansat noul software, toată lumea vorbea de interfaţa sa mai mult decât interesantă. Unii erau încântaţi, alţii sceptici; deoarece a fost gândit să funcţioneze atât pe tablete cât şi pe calculatoare, întrebarea principală era mai degrabă dacă poţi „să împaci şi capra şi varza” cu un singur software.

În timp, cei care au acceptat noul aspect vizual au văzut şi părţile bune ale schimbării; iar atâta vreme cât vizualul este şi practic, această schimbare este binevenită.

2. Windows 8 oferă cloud storage

Evident, orice utilizator are nevoie de un cont Microsoft pentru a beneficia de cloud storage.

Dar vestea bună e că toate datele unui cont vor fi sincronizate pe toate deviceurile care rulează cu acelaşi software. Se vor sincriniza inclusiv tema, limba, setările aplicaţiilor, taskbarul precum şi alte preferinţe.

3. Ecranul de Start al Windows 8 conţine live updates

Ecranul de start înlocuieşte tradiţionalul buton de start cu care utilizatorii s-au obişnuit atât de bine. De fapt, acest ecran este schimbarea cea mai evidentă la noul Windows 8.

Noua interfaţă grafică conţine un preview al aplicaţiilor prezente în Start Menu. Fiecare preview afişează cele mai recente notificări corespunzând aplicaţiei – de exemplu, notificări referitoare la numărul emailurilor necitite, evenimente viitoare, vreme, ultimele ştiri, şi aşa mai departe.

Acestea sunt doar trei din elementele reprezentative pentru noul Windows, dar analizându-le se poate spune cu uşurinţă că Windows 8 a adus ceva cu totul nou pe piaţa software din întreaga lume.

Tags: